AcasăBraşovAdrian Ioan Veştea "Indicatorii tehnico-economici privind realizarea conexiunii feroviare cu Aeroportul Brașov...

Adrian Ioan Veştea „Indicatorii tehnico-economici privind realizarea conexiunii feroviare cu Aeroportul Brașov au fost aprobați”

-

Încă o veste bună pentru Aeroportul Internațional Brașov: indicatorii tehnico-economici privind realizarea conexiunii feroviare cu Aeroportul Brașov au fost aprobați, astăzi, în ședința de Guvern!
Racordarea Aeroportului Internaţional Braşov la reţeaua naţională de căi ferate este o investiție esențială în perspectiva operaţionalizării aeroportului și urmează să fie realizată cu fonduri europene, prin Programul Operațional de Transport și fonduri de la bugetul de stat, respectiv de la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.
Potrivit proiectului de Hotărâre de Guvern aprobat, valoarea totală estimată a investiției este de aproximativ 740 de milioane lei, iar durata de execuție a investiţiei este de doi ani.
Traseul de cale ferată are lungimea totală de 21,5 km şi presupune conectarea Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav la stația CF Ghimbav pe direcția Brașov și la Magistrala feroviară 200 pe direcția Codlea (Sibiu).
Astfel, linia de racord va avea accesibilitate directă în aeroport și dinspre Făgăraș, oferind astfel posibilitatea de conectivitate la aeroport și a pasagerilor din zona Sibiu și Țara Făgărașului
Ne bucurăm că avem sprijinul Companiei Naționale de Căi Ferate ”C.F.R.” în asigurarea accesibilității directe la aeroport prin intermediul unei legături feroviare
Avem nevoie de conexiunea feroviară dintre Aeroportul de la Ghimbav și Gara Braşov în primul rând pentru a asigura accesul rapid al călătorilor atât spre Brașov, cât și spre alte destinații din zona noastră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

”Drulă nu e om, e câine (…) Omul e nebun!”. Asta...

0
Asta spunea mafia transpartinică despre Cătălin când a ajuns ministru al Transporturilor. Deputatul PNL George Stângă și președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, au...

Descoperă mai multe la Transilvăneanul ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura