Zbor de testare la Aeroportul Internațional Brașov

  0
  391
  Aeroportul Internațional Brașov, al doilea din lume proiectat cu un turn de control virtual, este aproape gata. Marți a avut loc primul zbor pentru calibrarea echipamentelor de radio-navigație. Cursele comerciale vor începe la jumătatea anului viitor, conform estimărilor autorităților.
  De la vară, aterizarea și decolarea avioanelor de pe aeroportul Brașov va fi dirijată de controlorii de trafic din Arad. Acest lucru este posibil, datorită turnului virtual de control dotat cu 16 camere video cu termoviziune, care asigură supravegherea unui câmp vizual de 360 de grade, pe o rază de 7 km, chiar și pe ceață sau întuneric.
  Turnul virtual de control de la Brașov a costat aproape 16 de milioane de euro. Poate fi operat cu șase angajați, în loc de 30, câți sunt într-unul clasic. Suedia este prima țară care a construit un aeroport cu turn de control virtual, în 2019. Iar anul trecut, London City Airport a optat pentru dirijarea zborurilor de la distanță, după ce a testat tehnologia în pandemie. Aeroportul Brașov este proiectat pentru a primi trei milioane de oameni pe an.
  Aeroportul Brașov a costat 150 de milioane de euro și este primul construit în țară în ultimii 50 de ani. Investiția aparține autorităților locale, care nu au încheiat deocamdată contracte cu companiile aeriene. Primele zboruri ar urma să aibă loc în iunie 2023.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.